Aby nedocházelo ke škodám

Zdaleka ne každá firma má tu výhodu, že se všechno, co se jejího provozování týká, může odehrávat uvnitř jediného uzavřeného objektu. Velice častým úkazem je naopak to, že je nezbytná mobilita, respektive že se firemní technika musí přemísťovat tam, kde je jí zrovna zapotřebí, a to třeba i na značné vzdálenosti. A z toho důvodu si podniky nejednou musí pořizovat svá firemní vozidla a stavební stroje.

jedoucí auto

S využitím takové techniky se dá plnit celá řada úkolů a tím se dá také docela slušně vydělávat. Ovšem nejednou jenom do chvíle, než se v řadách zaměstnanců objeví různí vykukové, kteří přijdou na to, že firemní technika nemusí nezbytně sloužit jenom svému majiteli. Vždyť co takovým zaměstnancům, jimž je podobná technika dána v práci do užívání, brání v tom, aby ji použili k nekalým účelům? Nejednou vlastně nic. Auta jezdí sem a tam, stavební stroje postávají rozeseté po různých stavbách široko daleko a není nikoho, kdo by na ně a jejich využívání soustavně dohlížel.

A tak se někdy ztrácejí pohonné hmoty, někdy náklad, někdy náhradní díly, někdy pak dokonce i celé stroje. Někdy se nepracuje, když se pracovat má, a někdy se pro změnu sice pracuje, ovšem jinde, než by se tak mělo dít, s tím, že zisk plyne do kapsy nepoctivých zaměstnanců.

kabiny náklaďáků

A co má dělat majitel firmy, jenž na to doplácí? Má-li rozum, měl by zaručeně vsadit na sledování strojů. To je totiž skutečně efektivní metoda, jak si veškerou zmiňovanou techniku dokonale ohlídat. Díky tomuto systému lze sledovat jak spotřebu pohonných hmot, tak činnost techniky a její obsluhy, dá se tak zjistit, kde se které vozidlo či stroj nachází a co se s ním děje. A k tomu stačí vlastně jenom počítač připojený někde na internet.

Je samozřejmé, že tento ‚hlídač‘ něco stojí, ale jak potvrdí ti zasvěcení, je to něco, co se určitě vyplatí. Protože zaměstnanci rázem přestanou páchat nepravosti, když vědí, že je šéf může kdykoliv a kdekoliv přistihnout.